Lumânări din ceară naturală: sunt dăunătoare sănătății?

Lumânări din ceară naturală: sunt dăunătoare sănătății?

Ei bine, am tot auzit în ultima perioadă afirmații de genul ”da, dar și lumânările din ceară naturală sunt dăunătoare”, ”da, dar nici lumânările din ceară naturală nu sunt așa curate”, ”da, dar…” și lista poate continua. De aceea, articolul de față are menirea de a aduce câteva lămuriri asupra lumânărilor din ceară naturală și impactul pe care acestea îl au asupra sănătății noastre.

Haideți să analizăm împreună următoarele elemente:

a) Materiale utilizate - lumânări din ceară naturală

  • Ceara naturală provine din surse naturale, biodegradabile, fiind mult mai sănătoasă decât parafina, aceasta din urmă generând în aer substanțe cancerigene.
  • Totodată, utilizarea uleiurilor esențiale în locul unor arome sintetice este decisivă în cazul lumânărilor parfumate.
  • De asemenea, calitatea fitilului este esențială, recomandând doar fitil din bumbac sau lemn.

b) Calitatea aerului - lumânări din ceară naturală

  • În timpul procesului de ardere sunt eliberate în aer, chiar și în cazul lumânărilor din ceară naturală, particule fine. Deși nivelul de emisii este mult sub al celui generat de parafină, e bine să știți că acestea există și că este important ca aerul din încăpere să fie bine ventilat.
  • În același timp, dacă aerul din încăpere nu este ventilat, există riscul acumulării emisiilor de fum de-a lungul procesului de ardere.

c) Alergii și sensibilități - lumânări din ceară naturală

  • Dacă sunteți persoane alergice sau cu sensibilități respiratorii, este bine să testați înainte lumânările lăsându-le să ardă pentru o durată de timp scurtă într-un spațiu foarte bine ventilat. De asemenea, optați pentru lumânările din ceară naturală fără parfum sau cu parfumuri subtile și cât mai simple.

d) Mod corect de utilizare - lumânări din ceară naturală

  • Pentru a minimiza impactul lumânărilor din ceară naturală asupra sănătății, acestea trebuie utilizate corect, ținând cont de o serie de elemente simple, ca: ventilație adecvată, timp de ardere limitat, fitil din lemn sau bumbac, ceară naturală de calitate etc.

Așadar, sunt lumânările din ceară naturală dăunătoare sănătății? Răspunsul la această întrebare depinde numai de voi. Utilizarea corectă a lumânărilor din ceară naturală (așa cum vom prezenta în continuare) nu va avea repercusiuni asupra sănătății voastre și vă va permite să creați atmosfere de aromaterapie chiar la voi acasă.

În loc de concluzii, vă oferim câteva sfaturi privind un mod corect și sigur de utilizare a lumânărilor artizanale din ceară naturală astfel încât impactul asupra sănătății să fie minimizat:

  1. Optați pentru o ceară naturală de calitate. În acest context, lumânările pe care le găsiți pe MyGrace.ro – Lumânări din ceară naturală conțin ceară naturală pură 100%, provenită de la furnizori de încredere.
  2. Evitați aromele artificiale, sintetice. Totodată, dacă suferiți de anumite alergii sau sensibilități respiratorii, este bine să alegeți lumânări din ceară naturală fără arome adăugate, cu un parfum subtil sau fără parfum. Lumânările MyGrace conțin uleiuri esențiale și parfumuri premium, non-toxice, special create pentru ceara de soia și ceara de palmier.
  3. Verificați compoziția produselor. O listă scurtă de ingrediente indică un grad ridicat de credibilitate a produselor. Lumânările MyGrace conțin ceară naturală de soia sau de palmier, uleiuri esențiale și… cam atât.
  4. Testați lumânările înainte de utilizare. Dacă sunteți sensibili sau alergici, este recomandat să lăsați lumânarea să ardă o perioadă scurtă de timp într-un spațiu foarte bine ventilat. În acest mod vă veți da seama dacă prezintă sau nu efecte asupra sănătății voastre.
  5. Spațiu bine ventilat. Se recomandă ca arderea lumânărilor din ceară naturală să fie efectuată în spații aerisite, bine ventilate pentru a preveni acumularea de fum.
  6. Timp de ardere limitat. Se recomandă ca arderea lumânărilor din ceară naturală să nu fie efectuată pe durate lungi de timp. Timpul maxim de ardere recomandat este de 4 ore. În acest fel veți putea limita emisiile de fum sau acumularea de particule în aer.
  7. Alegeți un fitil de calitate. Fitilul din bumbac sau fitilul din lemn reprezintă alternative sănătoase, care oferă totodată și o ardere curată.
  8. Alegeți lumânările fără culoare. Dacă scopul este acela de a vă bucura de parfum și de un iluminat ambiental, atunci alegeți lumânările albe, simple, evitând orice fel de colorant. În schimb, puteți alege lumânări colorate mai ales dacă vorbim de cele sculpturale care au mai degrabă un rol decorativ și pe care nu le aprindeți prea des pentru că sunt mult prea frumoase 😊 Pe de altă parte, lumânările MyGrace conțin doar coloranți alimentari, astfel încât să minimizăm impactul asupra sănătății.
  9. Curățați regulat ceară scursă. Reziduurile și ceara solidificată trebuie îndepărtate astfel încât să mențineți o ardere curată și eficientă.

Așadar, lumânările noastre din ceară naturală trec acest test? Ei bine, da, dar asta nu înseamnă că trebuie să aprindeți lumânări permanent sau să lăsați o lumânare aprinsă mai mult de câteva ore. Chiar dacă conțin ingrediente premium și sunt naturale și calitative, nu încurajăm utilizarea acestora în exces. De ce? Pentru că orice exces dăunează sănătății 😊

lumânări parfumate
Lumânări din ceară naturală sau lumânări din parafină? Voi ce alegeți?
Idei cadouri Secret Santa: cadouri frumoase, cadouri calitative și, cel mai important, cadouri ieftine!
Coșul meu

Ai adăugat produsul în coș.

Favorite
Categorii